Mondbranden En Schildklier  thumbnail

Mondbranden En Schildklier

Published Sep 17, 23
10 min read

Schildklier En Schouderklachten

Ze gooien het op hyperventilatie. Ik ben van mening dat het toch door de traag werkende schildklier komt Reactie infoteur, 07-01-2014Beste Metti,wat ontzettend vervelend voor je dat je zo'n moeilijke tijd hebt gehad met veel klachten. Ik ben wel blij te horen dat het inmiddels beter met je gaat, maar het blijft toch heel vervelend allemaal.

Als je nog klachten van benauwdheid en/of kortademigheid hebt, en je longen en hart zijn in orde, dan wordt er al snel de diagnose gesteld dat het om hyperventilatie gaat - moet je nuchter zijn voor bloedprikken schildklier. Wanneer jij zelf heel zeker bent dat dit niet het geval is, dan zou ik je aanraden een second opinion aan te vragen

Mijn laatste bloedonderzoek gaf een TSH waarde van 0,7 aan (normaal tussen de 0,4 en 4 ). de T4 waarde was 15,4 wat in het midden ligt (normaal tussen 10 en 24). Huisarts geeft telkens aan dat alles in orde is, maar ik ben veel moe, gestrest en kom weer te veel aan (zo'n 8 kg) na eerst 10 kg zijn kwijtgeraakt.Zou het mogelijk kunnen zijn dat als ik een hogere dosering krijg of neem, dat dan de TSH waarde (nu aan de ondergrens) zou kunnen stijgen waardoor mijn klachten kunnen verdwijnen en mijn gewicht weer zal afnemen? Ik heb iemand gesproken die dit probleem ook had en na verhoging voelde zij zich beter en gewicht nam af.

Ik hoor het graag van je, hartelijk dank Reactie infoteur, 17-12-2013Beste Jozef,het is erg vervelend als je zoveel klachten ervaart door een slecht werkende (of afwijkend werkende) schilklier. In principe wordt iedereen met een dergelijke afwijking volgens een standaard methode behandeld (schildklier radioactief jodium). Uiteraard wordt er wel gekeken naar de persoonlijke gezondheid, maar er wordt altijd uitgegaan van een standaard beginpunt

Dikke Hals Schildklier

Dit is waarschijnlijk ook het geval geweest bij die persoon die jij gesproken hebt, en mogelijk is dit inderdaad ook bij jou het geval. Het kan zijn dat je medicijnen niet goed of niet goed genoeg werken, waardoor er geen stop op de klachten wordt gezet. Ik zou je inderdaad aanraden om de huisarts nog eens te bezoeken.

Ik wens je heel veel succes en sterkte! Groetjes, Marensa Yvonne, 16-12-2013Hoi,Ik wil vragen of u mij mischien kan helpen. Ik ben de laatste jaren extreem moe daarnaast ben ik ineens na mijn derde zwagerschap heel erg veel in gewicht aan het toenemen. Dit is raar want ik on vroeger eten wat ik wilde en nu ik zo goed oplet kom ik zoveel aan.

Ook ineens roos en moet ik mij haar iedere dag wassen omdat het zo ontzettend vet is. Ook heb ik vooral savonds heel erg pijn in mijn benen en ik heb het de hele dag koud en dat wordt savonds ook erger. Mijn lichaamstemperatuur is ook altijd vrij laag en mijn bloeddruk ook.

Het is een hele lijst en ik ben er ook best verdrietig over maar bij de huisarts komt niets uit de bloedonderzoeken. Nou ben ik wel doorgestuurd naar een reumatoloog maar ja ik weet het niet ik vind het meer schildklierklachten. Kan het zijn dat er toch een schildklierprobleem is en dat het niet uit de bloedtest is gekomen? Alvast hartelijk dank! Reactie infoteur, 17-12-2013Beste Yvonne,wat vervelend dat je zoveel last hebt van verschillende klachten! Het zou zeker goed kunnen dat een afwijkende werking van de schilklier niet direct in een bloedonderzoek wordt aangetoond.

Je kunt een nieuwe bloedtest aanvragen waarbij alle aandacht uitgaat naar de volledige werking van de schildklier. Als het probleem zich daar bevindt, dan komt dit met deze test zeker naar voren. Omdat de meeste klachten zijn ontstaan na een (laatste) zwangerschap zou het ook kunnen dat het allemaal te maken heeft met een verstoring van de hormonen.

Bloedwaarde Schildklier Te Hoog

Een verstoorde hormoonhuishouding kan voor heel veel verschillende klachten zorgen, terwijl het niet makkelijk kan worden vastgesteld door een arts. Ik zou je aanraden eerst een uitgebreider bloedonderzoek te laten doen, om de schildklier te kunnen aanwijzen als boosdoener, of juist te kunnen uitsluiten. symptomen schildklier te snel. In dit laatste geval zou ik toch een arts bezoeken om je hormonen eens nader te laten bekijken

Ik hoop dat er snel een oorzaak en een oplossing voor je wordt gevonden! Heel veel succes en sterkte! Groetjes, Marensa Loes, 13-12-2013Heb veel last van schildklier, nu is hij weer te hoog terwijl hij altijd te laag is geweest. hoe kan ik mensen aan het verstand brengen dat ik daardoor zoveel ben aangekomen? ben vaak ziek de laatste tijd krijg geen begrip'hoe kan het dat de schildklier zoveel schommelt.

Zelf ben ik chronisch ziek, waarvoor ik medicijnen moet slikken waardoor ik veel aangekomen ben in gewicht. Het is heel moeilijk mensen aan het verstand te brengen dat de gewichtstoename een gevolg van slechte gezondheid is, en niet van gewoon veel en ongezond eten. Mensen kunnen wat dat betreft heel kortzichtig zijn helaas.

Als je er zelf niet zo'n groot probleem meer van maakt, dan zal je zien dat het je ook minder dwars zit wat een ander ervan denkt. Hoe het komt dat je schildklier in werking zo erg schommelt, daar durf ik geen uitspraak over te doen. Het kan zijn dat je schildklier zelf gewoon sterke afwijkingen heeft die elkaar tegenwerken, maar het kan ook zijn dat een andere aandoening de oorzaak van de schommelingen is.

Het zou toch wel fijn voor je zijn als de oorzaak wordt gevonden, zodat er naar een oplossing gewerkt kan worden. Wat dat betreft natuurlijk heel veel succes! Betreft het onbegrip van anderen; probeer het een beetje los te laten, hoe moeilijk dat ook is. Er zijn nu eenmaal mensen die graag de gebreken van een ander aantikken zonder te willen accepteren dat dit eigenlijk helemaal geen gebrek is.

Hypo Schildklier Symptomen

Ik heb ook altijd honger ik moet wel elke uur wat eten, Ik ben ook altijd moe ik doe elke middag een dutje. Ik heb ook problemen met het eten doorslikken - jeukende handen schildklier. Ik zit ook op fitness maar alles kost me moeite te doen. Heb ik dan misschien een tragende schildklier? En hoe kan ik minder denken aan eten wil heel graag afvallen Reactie infoteur, 23-09-2013Beste Naomi,Bijna al je klachten komen overeen met een zwangerschap

Dat je zoveel bent aangekomen, dat kan komen omdat je in de puberteit zit en niet omdat je zoveel eet. In de puberteit verandert je lichaam, zoals je ook wel zal merken, en juist omdat je lichaam verandert en vrouwelijke vormen krijgt eet je meer. Je hebt de energie uit dit eten nodig om te kunnen ontwikkelen.

Als je elk uur iets gezonds eet, dan is het zelfs goed om op een gewoon gewicht te blijven, omdat je je stofwisseling goed bezig houdt. Deze dingen wijzen niet echt op een traag werkende schildklier, maar eerder op een normale puberteit waar jij gewoon wat extra last van hebt.

Dit hoeft alleen niet direct een schildklierprobleem te zijn, maar kan heel veel dingen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld ook de Ziekte van Pfeiffer hebben, zoals dat veel voorkomt in de puberteit als je het niet al als kind gehad hebt - hormonen uit balans. Problemen met slikken kunnen ook voortkomen uit een aandoening aan de slokdarmIk kan je dan ook zo niet zeggen waar het van komt. Hiervoor zal je echt een afspraak bij een specialist moeten maken (internist) en een bloedonderzoek moeten laten doen - schildklier as. Je kan dit aanvragen bij je huisarts. Heel veel succes! Groetjes, Marensa Sara, 18-09-2013Hi, ik heb een vraagje? Ik heb last van te hoog werkende schildklier, ik heb pas de volgende maand afspraak bij de internist

Jeuk Schildklier

het komt en gaat. Maar ik heb nooit medicijn voor gehad. Ik val daardoor heel erg af. Ik weet ook niet hoe ik de kilo's terug kan krijgen. Is het zo als ik medicijnen voor krijg dat ik weer aankom? Reactie infoteur, 23-09-2013Beste Sara,het is goed mogelijk dat je weer wat aankomt als je medicijnen krijgt om je schilklier in een beter tempo te laten werken.

Dit kun je altijd navragen aan de behandelend specialist. Het is namelijk zo dat, als je echt wilt aankomen, hier ook nog speciale medicijnen voor zijn. De arts weet of je deze kan gebruiken en kan je eventueel nog andere opties geven om wat extra kilo's te krijgen. Heel veel succes! Groetjes, Marensa Laura W., 29-08-2013Ik heb een vraagje? Ik heb nou al een paar maanden dat ik niet ongesteld word.ik voel me veel moe en ben ook in 2 weken vakantie 5 kilo aangekomen in de vakantie en ik heb niet heel veel op. als ik sport sta ik ook vaak te trillen of als ik iets geconcentreerd moet doen. concentreren gaat ook moeilijker. zou dit met de schildklier te maken kunnen hebben� maak me zorgen over dat ongesteldheid wat weg blijft.

Zeker een relatief snelle verandering van het gewicht kan hierop wijzen. Aan de andere kant zijn er ook andere aandoeningen die passen bij een aantal symptomen, als bijvoorbeeld een probleem met de baarmoeder of de baarmoederhals. schildklier te snel symptomen. Hier denk ik vooral aan omdat de menstruatie uitblijft en als zwangerschap, anticonceptie en overgang als oorzaken worden uitgesloten, dan is het zeker aan te raden het te laten onderzoeken

Succes! Groetjes, Marensa Mark Mels, 08-08-2013Ik heb een vraag: Ik heb al een jaar dat aan mijn rechteroog dubbel zie en dat mijn ooglid naar beneden hangt. Mijn oogpupil beweegt trager als de linkse. Heb al een onderzoek gehad bij oogarts en ortoptie. En daar zeggen ze dat het waarschijnlijk aan de schildklier ligt.

Echogeleide Punctie Schildklier

Kan dit inderdaad aan de schildklier liggen en werkt hij dan te langzaam of te snel en wat kunnen ze daaraan doen? Met vriendelijke groet, Mark Mels Reactie infoteur, 09-08-2013Beste Mark,het is mogelijk dat je oogproblemen worden veroorzaakt door een afwijkende werking van de schildklier (wat als je schildklier niet goed werkt). Oogproblemen komen dan vaker voor bij een te snel werkende schildklier dan wanneer deze te langzaam werkt

Toevallig weet ik dat dit soort oogproblemen ook ontstaan wanneer de ogen niet goed samenwerken. Mijn broer heeft dit en ook bij hem werd eerst gedacht aan een probleem met de schildklier - hormonen uit balans. De laatste oogtest wees uit dat zijn ogen niet goed samen werkten, waardoor deze problemen werden veroorzaakt. Het probleem was met een aangepaste bril te verhelpenHet zijn enkel opties waarvan ik weet dat dat de oorzaak zou kunnen zijn. Ik hoop dat je snel meer weet, zodat er iets aan gedaan kan worden. Succes! Groetjes, Marensa Neeltje, 03-07-2013Ik heb een vraag: ik zit al maanden niet lekker in mijn vel. Ben eindelijk bij de internist terechtgekomen omdat ik op onverklaarbare wijze veel afviel (13 kilo in 3 maanden).

Ben Euthyrox gaan slikken, zit momenteel op 100mcg per dag. Hoef niet meer bij de internist terug te komen omdat volgens hem de waarden op peil zijn. Maar ik voel mij nog steeds niet goed! 's Morgens misselijk, moet vaak kokhalzen. Heb hier maagzuurremmers voor gekregen, maar wordt alleen maar misselijker.

's morgens kom ik met moeite en pijn uit mijn bed. dikke nek schildklier. Gaat in de loop van de dag wel wat beter. Volgens de huisarts is dit fibromyalgie, maar zelf vind ik dit erg snel geconstateerd, en kan me ook niet voorstellen dat dit in 3 maanden opeens zo erg wordt

Medicijnen Trage Schildklier

Ik vraag me alleen af: is er soms een verband tussen mijn schildklierproblemen en die spierpijn? Het gekke is dat ik me een maand of 3 geleden beter voelde, maar nu de waarden op peil zijn, voel ik me weer slechter (snel werkende schildklier na bevalling forum). Reactie infoteur, 05-07-2013Beste Neeltje,dat is erg vervelend! In de meeste gevallen val je juist af als de schildklier te snel werkt, en kom je juist aan wanneer de schildklier te langzaam werkt

Spierpijnen kunnen heel goed te maken hebben met een afwijking aan de schildklier, maar het hoeft natuurlijk niet (traag werkende schildklier). Wanneer de schildklier anders werkt dan dat deze zou moeten werken, te snel of te langzaam, dan kunnen er ontzettend veel verschillende klachten ontstaan. De ene persoon heeft nergens last van, de andere heeft wel tien klachten en sommigen maar 1 of 2 klachten

Latest Posts

Energie Neutraal Huis Bouwen

Published May 17, 24
8 min read

Voorgespannen Betonnen Welfsels

Published Mar 22, 24
3 min read